Pasta z pstrągiem i jabłkiem
  • pasta pstrągLiczba osób: 2-3
  • Czas przygotowania: 10 min.
  • Czas gotowania: 10 min.
  • Gotowe w: 20 min.


Składniki

  • 2 filety z wędzonego pstrąga
  • 2 jabłka
  • 1 cebula szalotka
  • 1/2 limonki
  • 2 łyżki octu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • garść natki pietruszki
  • sól, pieprz

Pstrąga podzielić rozrywając palcami na mniejsze kawałki, usuwając przy tym widoczne ości.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, po czym pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić na cienkie krążki.
W miseczce wymieszać posiekaną natkę pietruszki i cebulę, ocet, oliwę. Dodać kawałki pstrąga,  jabłko i cebulę.
Całość oprószyć solą i pieprzem ,wszystkie składniki połączyć.
Pasta z pstrągiem i jabłkiem najlepiej smakuje podawana z kromką świeżego chleba.