Sandwich z pieczoną wieprzowiną
  • sandwichLiczba osób: 2-3
  • Czas przygotowania: 15 min.
  • Czas gotowania: 0 min.
  • Gotowe w: 15 min.

 

Składniki

  • 6 kromek chleba pełnoziarnistego
  • 150 g pieczonej wieprzowiny (wędlina)
  • 2 jajka
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżeczki musztardy
  • gałązka świeżego koperku
  • gałązka świeżej pietruszki
  • sól, pieprz

Jajko ugotować na twardo. W międzyczasie pokroić ogórki w plasterki.
Jajko obrać, posiekać na drobno. Przełożyć do miseczki, dodać majonez i świeżo posiekane zioła, oprószyć solą i pieprzem.
Powstałą pastą wysmarować każdą kromkę chleba, na każdej z kromek, ułożyć po 2 plastry wieprzowiny, reszta pieczywa stanowić będzie przykrycie.
Wędlinę posmarować musztardą, ułożyć ogórka, przykryć kromką chleba i podawać.