Składniki
- 6 kromek chleba pełnoziarnistego
- 150 g pieczonej wieprzowiny (wędlina)
- 2 jajka
- 3 ogórki kiszone
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki musztardy
- gałązka świeżego koperku
- gałązka świeżej pietruszki
- sól, pieprz
Jajko ugotować na twardo. W międzyczasie pokroić ogórki w plasterki.
Jajko obrać, posiekać na drobno. Przełożyć do miseczki, dodać majonez i świeżo posiekane zioła, oprószyć solą i pieprzem.
Powstałą pastą wysmarować każdą kromkę chleba, na każdej z kromek, ułożyć po 2 plastry wieprzowiny, reszta pieczywa stanowić będzie przykrycie.
Wędlinę posmarować musztardą, ułożyć ogórka, przykryć kromką chleba i podawać.