Kurczak curry z miodem

kurczak (385x217)

  •     Licza osób : 2-3
  •     Czas przygotowania : 10m
  •     Czas gotowania : 20m
  •     Gotowe w : 30m


Składniki

  •     3 udka kurczaka
  •     sok z 1 limonki
  •     3 łyżki miodu
  •     2 łyżki pasty curry
  •     1 łyżka przyprawy curry
  •     1 łyżka kminku
  •     6 łyżek oliwy z oliwek
  •     sól, pieprz

Pałki z kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, papryką słodką i ostrą.Oliwę wymieszać z sokiem z limonki, pieprzem, solą, pastą i przyprawą curry.
Marynatą natrzeć udka.
Rozgrzać patelnię grillową z odrobiną oliwy, smażyć przez około 20 minut, od czasu do czasu odwrócić.
Po tym czasie polać udka miodem i posypać kminkiem. Smażyć kolejne 5 minut.
Kurczak curry z miodem najlepiej będzie smakował podany z ryżem lub grzankami.