- Licza osób : 2-3
- Czas przygotowania : 10m
- Czas gotowania : 20m
- Gotowe w : 30m
Składniki
- 3 udka kurczaka
- sok z 1 limonki
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki pasty curry
- 1 łyżka przyprawy curry
- 1 łyżka kminku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Pałki z kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, papryką słodką i ostrą.Oliwę wymieszać z sokiem z limonki, pieprzem, solą, pastą i przyprawą curry.
Marynatą natrzeć udka.
Rozgrzać patelnię grillową z odrobiną oliwy, smażyć przez około 20 minut, od czasu do czasu odwrócić.
Po tym czasie polać udka miodem i posypać kminkiem. Smażyć kolejne 5 minut.
Kurczak curry z miodem najlepiej będzie smakował podany z ryżem lub grzankami.