Licza osób : 2
Czas przygotowania : 10m
Czas gotowania : 10m
Gotowe w : 20m
Składniki
- 30 dag pokrojonej piersi z kurczaka
- 3 łyzki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki chilli w proszku
- 0,5 kg świeżych pomidorów do sosu,opcjonalnie pomidory z puszki
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 papryczka chilli
- sól, pieprz
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy, przez około 5 minut, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły cebulę, czosnek i sproszkowane chilli.
Pomidory parzymy, obieramy ze skóry, kroimy i podduszamy z odrobiną oliwy i wody. Sos pomidorowy dodajemy do warzyw. Wrzucamy kawałki kurczaka, fasolę z puszki i pokrojoną papryczkę chilli. Smażymy przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Podajemy z nachosami lub z ryżem.
Gotowe danie można przybrać świeżą pietruszką czy bazylią bądż posypać tartym serem.