Kalorie:porcja dla 1 osoby: 438
Czas przygotowania: 30 min.
Rodzaj potrawy: bezmięsna
Ilość osób: dla 6osób
SKŁADNIKI:
- Zupa krem z brokułów 3 opakowania
- kalafior 1 główka
- cebula 1 szt.
- ziemniaki 3 szt.
- masło 2 łyżki
- wędzony łosoś 150 g
- śmietana kremówka 30% 200 g
- Delikat do zup KNORR (zielony) do smaku
- koperek 1 pęczek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić na małe kawałki. Masło rozgrzać w rondlu i mieszając przez około 5 minut podsmażać na nim cebulę i ziemniaki. Następnie dolać 1/2 szklanki wody i całość zagotować. Kalafior podzielić na cząstki i zblanszować gorącą wodą. Zupę KNORR przygotować według przepisu na opakowaniu, dodać podsmażoną cebulę i ziemniaki, a następnie delikatnie wymieszać. Na końcu dodać śmietanę, pokrojonego łososia oraz kalafior. Całość przyprawić Delikatem KNORR. Gotową zupę posypać rozdrobnionym koperkiem.