Kanapki z papryczką jalapeno i bekonem

kanapki jalapenio bekonDanie dla 2 osób, które może być gotowe w 15 minut (5 min. przygotowanie i 10 min. gotowania).

Składniki

  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba
  • 2 plastry sera koziego
  • 1 avocado
  • 4 plastry bekonu
  • 2 papryki jalapeno
  • 1 łyżka konfitury morelowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 liście sałaty

Rozgrzać patelnię bez tłuszczu i zrumienić  bekon.
Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w paski.
Papryczki jalapeno przekroić wzdłuż na pół i usunąć gniazda nasienne. Papryczki pokroić na plasterki i smażyć przez około 2 minuty na tłuszczu pozostałym po bekonie.
Nastawić piekarnik na 180 stopni.
Każdą kromkę posmarować masłem, konfiturą morelową, następnie ułożyć sałatę, avocado, bekon, ser kozi i  papryczkę jalapeno. Całość przykryć kromką chleba.
Gotowe kanapki wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez  4 minuty w temperaturze 180 stopni.