Jajecznica z szynką i chili
  • jajecznica szynka chiliLiczba osób : 2
  • Czas przygotowania: 5 min.
  • Czas gotowania: 10 min.
  • Gotowe w:  15 min.

Składniki

  • 4 jajka
  • 100 g szynki konserwowej
  • 1 papryczka chili (jalapenio czerwone)
  • 1 dymka
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz

Szynkę pokroić w kostkę.
Dymkę umyć i pokroić w krążki, a szczypiorek posiekać.
Papryczkę chili przekroić, następnie usunąć gniazdo nasienne i posiekać.
Jajka roztrzepać w misce.
Na rozgrzanej patelni roztopić masło, wrzucić dymkę i zeszklić, po czym dodać chili i szynkę, smażyć przez 2 minuty.
Wlać masę jajeczną wszystko oprószyć solą i pieprzem, smażyć przez 3 minuty do momentu, aż jajka się zetną.
Gotową jajecznicę z szynką i chili posypać świeżo posiekanym szczypiorkiem oraz podawać z grzanką.